Pamätám si ako sme niekedy v 1991 spolu s otcom listom objednali stavebnice Be/Bi priamo u výrobcu roku a potom ich spolu doma zlepili a natreli Unikolkami. Jazdné vlastnosti nič moc keďže mali plastové dvojkolia a osky so stavebnice a schodíky sa nám o všetko na koľajisku zachytávali.
Doplnky pre stavebnicu vagónu Be alebo Ce od bývalej LPH sú už dlhšiu dobu na trhu napríklad Hekttor HE12012. Ale žiadny z nich nerieši výstupný rebrík a plošinu na strechu a ani tie nešťastné schodíky. Chcel by som Vám preto predstaviť predprodukčné leptané doplnky na vylepšenie tejto stavebnicovej klasiky.
Ako predlohu som vybral vozeň Ce 3-2673 zo železničného múzea v Jaroměři.

Vagón som si bol osobne prezrieť a premerať toto leto. Niektoré rozmery dielov sú trošku upravené aby ich bolo možné bezproblémovo osadiť na stavebnicu. Pôvodné plastové prechodové časti stavebnice je potrebné odstrániť a čelo odporúčam prebrúsiť a prípadne vytmeliť. V produkčnej verzii bude možné rebrík osadiť vpravo alebo vľavo a bude obsahovať aj dve verzie madiel na strechu od plošinky aby bolo možné postaviť rôzne verzie a nemať všetky vagóny v súprave rovnaké.