Stavebnica MUV 69 od výrobcu Hekttor je na trhu už nieaký ten piatok a tak som si ju musel postať aj ja. Keďže plánujem dve tak ako prvá bude bez pojazdu. MUVka na tejto stránke ešte nie a tak sa teším že prvá bude práve moja.

Stavebnica obsahuje samotný leptaný plech s pár súčiastkami a jednoduchý návod. Aby bola stavebnica kompletná treba ešte prikúpiť dvojkolia a dekály.

A tak som začal pekne poporiadku dielom číslo jeden ktorý tvorý rám. Má naznačený na spodnej strane otvor, ale keďže som neplánoval pojazd tak som sa ním nezdržoval (čo bola chyba, dozviete sa neskôr) a pekne boky na ohýbal. Pokračovala kabína. V priestore dverí sú diely ktoré patria na strechu ako vetráky takže si ich oddeľte ešte pred zostavením aby ste ich potom nemuseli dodatočne oddeľovať ako ja. Keby som bol poriadne pozeral do návodu tak ma to napadne hneď. Moja chyba je že návody takmer vôbec nečítam. A tak mi treba.

Následne som prispájkoval prvý plech strechy a keďže viacej dôverujem spájkovaniu ako lepeniu tak som do strechy vyvŕtal otvory aby bolo možné pekne zospájkovať aj vrchný diel. Chýbajú ešte dvere.

Pojazd je tvorený jediným dielom ktorý treba naohýbať a potom pekne zapasuje do rámu. Všetky rohy som kvôli pevnosti zalial cínovou spájkou, predíde sa tak riziku ulomenia držiakov náprav. Rám treba ešte doplniť o drobné očká a tažné zariadenie. Mriežka chladiča je najzložitejší diel a to z toho dôvodu že treba presne ohýbať plech aby sa ohol tak kde má a nebol z toho nakoniec šišoidný tvar. Určite by pomohla kvalitná ohýbačka leptov, práve tu by sa uživila, no ale ide to aj pomocou kvalitných plochých kliešti a pinzety. Pri umiestňovaný chladiča na kabínu by pomohli zámky aj na bokoch a nie len na vrchu chladiča.

Spojiť kabínu z rámom je už iba otázka pár minút.

No a to je všetko chýbajú už iba kľučky dverí, madlá a svetlá na strechu. Vypínam stopky a tie ukazujú čas aj s nedeľným obedom 5:30.

Večer ma ešte napadlo… do kelu ako to teraz zasklím keď som si tam nenechal tu dieru naspodku. A tak na druhý deň nasledovala oprava, stačilo olamovacím nožom pár krát prebehnúť po naznačených drážkach spodku a diera bola na svete.

Vozík PVK k MUVke je stavebnica zložena z dvoch hlavných dielov a zopár dolepovacích drobností. Stavba prebehla tak rýchlo že som zabudodol na fotografie.

Povrchovú úprava tvorí ako základ TAMIYA Primer v spreji a nastriekané matné odtiene akrylových TAMIYA farieb.